به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اینجا دانشگاهی است که در حرم امام مهربانیها جا گرفته و از پنجرههای خوابگاه میتوان صحن و سرای ملکوتی حرم را دید. چه شبها که دانشجوها در این مکان، فرصت عاشقی دارند.
در اینجا فضای آرامی حکمفرما است و با دوستی و مهرورزی که بین دانشجویان موج میزند، انگار همه با هم یک خانواده را تشکیل میدهند. اگر از شلوغی و ترافیک سنگین و سر و صداهای زیاد شهر به داخل این دانشگاه آمده باشید، بیشتر آرامش معنوی این مکان را درک میکنید. شرایط علمی دانشگاه به شکلی است که دانشجویان کمتر وقت خالی دارند، چرا که یا سر کلاس درس هستند یا مشغول مباحثه. شاید اختلاف نظر در مباحثهها وجود داشته باشد، ولی گفت و گوها در اوج صمیمت شکل میگیرد. اگر فارغالتحصیل هستید، حال و هوای دانشگاه علوم اسلامی رضوی در حرم ضامن آهو، شما را بار دیگر علاقهمند به تحصیل میکند.
دانشگاهی با فارغالتحصیلان تاثیرگذار
درهای دانشگاه علوم اسلامی رضوی با دستور مرحوم آیتالله واعظ طبسی در سال 1363 به روی دانشجویان علاقهمند به دروس حوزوی باز شد تا در این دانشگاه افراد بزرگی رشد کنند و درس ایثار و شهادت را بیاموزند، در جبهههای حق علیه باطل حضور یابند و قلههای رفیع جانبازی و شهادت را فتح نمایند. دانشگاهی که نه تنها علم میآموزد، بلکه راه و رسم زندگی به سبک ائمه اطهار(ع) را هم یاد میدهد.
پشتوانه دانشگاه علوم اسلامی رضوی مدرسه علمیه میرزا جعفر محل تحصیل و تدریس مقام معظم رهبری بوده است. حضرت آقا مدرسه علمیه میرزاجعفر را پایگاه معنوی حوزه علمیه خراسان رضوی میدانست؛ مدرسه پر برکتی که قبل از انقلاب، بزرگان زیادی همچون میرزا جواد آقای تهرانی و ادیب نیشابوری در آن تحصیل و تدریس داشتند. بسیاری از مبارزین انقلابی هم از این مدرسه قد علم کردند تا اینکه در سالهای نزدیک به انقلاب، این مدرسه توسط ساواک تعطیل و تبدیل به انبار شد.
علی جانفزا، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در خصوص هدف اصلی این مرکز علمی میگوید: در اساسنامه دانشگاه علوم اسلامی رضوی تربیت مبلغ، اسلامشناس، تربیت قاضی، حقوقدان، تربیت استاد برای حوزه، دانشگاه و موسسات پژوهشی تبیین شده است.
وی با اشاره به عملی کردن اهداف اساسنامه این مرکز علمی عنوان میکند: افراد زیادی از ائمه جمعه تا مربیان عقیدتی در سازمانهای تبلیغات و مبلغان حج و عتبات عالیات از دانشآموختگان دانشگاه علوم اسلامی رضوی هستند.
علی جانفزا با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در اقداماتی که خیلی از مبلغان حاضر به انجام آن نیستند، پیشقدم میشوند، اظهار میکند: به عنوان مثال الان ما در آفریقا دانشآموخته مبلغ داریم. همچنین از کشورهای چین، سوریه، بوسنی، تاجیکستان و... دانشجویانی داریم که این افراد پس از فارغالتحصیل شدن در وطنشان به تبلیغ دین اسلام میپردازند.
پرواز از دانشگاه علوم اسلامی رضوی تا آمریکا
دکتر حسین بادامچی، دانشجوی نخبهای که بین سالهای 75 تا 80 در دانشگاه علوم اسلامی رضوی تحصیل کرده و برای مقطع دکترا بورسیه آمریکا شده است، در خصوص شرایط ممتاز این دانشگاه نسبت به دانشگاههای دولتی دیگر میگوید: دانشگاه علوم اسلامی رضوی امکانات بسیار خوبی برای دانشجویانش فراهم کرده است. مثلا نیازی نیست دانشجو پشت ترافیکهای سنگین معطل شود، چون فاصله دانشگاه تا خوابگاه 5 دقیقه بیشتر نیست.
وی بیان میکند: این دانشگاه کتابخانههای بسیار ارزشمندی دارد و شما در هر زمان به هر منبع درسی که نیاز داشته باشید به راحتی و آسانی دسترسی پیدا میکنید.
بادامچی که در حال حاضر، عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه تهران است و از معدود افرادی به شمار میرود که با بعضی زبانهای باستان(اکدی) آشنایی دارد، با اشاره به برنامه درسی منظم و دقیق دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان میکند: وقتی دانشجو از خواب بیدار میشود، برای ثانیه ثانیه زندگیاش برنامه دارد. به طور مثال وقتی 5 روز در هفته کلاس زبان عربی داشته باشید، با این زبان زندگی میکنید و این زبان، ملکه ذهن شما میشود.
وی در خصوص نقش تاثیرگذار دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ادامه تحصیل خود میگوید: به جرئت میتوانم بگویم این دانشگاه 90 درصد در زندگی تحصیلی من تاثیرگذار بود. با توجه به اینکه در دانشگاه علوم اسلامی رضوی باورهای دینی انسان محکمتر میشود، این باورها زندگی من را در آمریکا محکمتر کرد.
دانشجوی سابق دانشگاه علوم اسلامی رضوی در خصوص اهمیت کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها میگوید: «اگر خواسته باشیم به پیشرفت دانشگاه علوم اسلامی رضوی کمک کنیم، باید کرسیهای آزاداندیشی در این دانشگاه داشته باشیم. چون رشد علمی در فضای آزاد شکل میگیرد.
افزایش سطح علمی دانشگاه
سید محمد ناصر مبرقعی؛ مدیر کل سابق بیمه خراسان رضوی یکی دیگر از دانشجویانی است که تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم اسلامی رضوی گذارنده است. او در خصوص نکات شاخص این دانشگاه عنوان میکند: شاخص اصلی دانشگاه علوم اسلامی رضوی که در ذهن ما ثبت شده، اساتید پروازی بودند. افرادی که سطح علمی بسیار بالایی داشتند و در دانشگاههای دولتی معتبر ایران تدریس میکردند و به خاطر اعتبار معنوی این دانشگاه برای تدریس میآمدند.
وی تاکید میکند: دانشگاه علوم اسلامی رضوی در پیشرفت علمی و کاری ما تاثیر چشمگیری داشت. تجربیات علمی که از این دانشگاه آموختیم را در مسئولیتهایمان از حالت تئوری به عملی تبدیل کردیم.
سختکوشی نماد دانشگاه
محمد بخشی محبی از جوانترین معاونان دادستانهای مشهد مقدس است و به عنوان یکی از سه دادستان برتر و موفق مشهد مورد تقدیر قرار گرفته است. او که بین سالهای 75 تا 79 در رشته فقه و حقوق در مقطع کارشناسی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی تحصیل کرده است، در خصوص فضای معنوی دانشگاه میگوید: وجود بارگاه منور حضرت علیبن موسیالرضا(ع) به دانشگاه علوم اسلامی رضوی حال و هوای خاصی داده است. طوری که درس خواندن ما را با آرامش معنوی حرم همراه کرده بود.
وی با اشاره به اینکه از دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطرات بسیار شیرینی دارد که وقتی به یاد میآورد لبخند روی لبهایش مینشیند، عنوان میکند: فضای صمیمی بین دانشجویان زمان ما بر دانشگاه غالب بود. همدلی باعث این میشد تا حتی مباحثه بین اساتید و دانشجویان تا زمان استراحت در شب هم ادامه داشته باشد. میتوان گفت سختکوشی نماد بارز دانشگاه علوم اسلامی رضوی است.